Over de Auto Awards

Ruim 11 miljoen mensen hebben een autorijbewijs en er rijden 8,5 miljoen personenauto’s in Nederland. En dat allemaal dankzij de passie en inzet van de mensen die iedere dag werkzaam zijn in de autobranche. De Nationale Auto Awards geeft, in samenwerking met AutoRai.nl, United Consumers en Studio’s Aalsmeer, de uitblinkers van de autobranche het podium dat zij verdienen. 

Denk aan de rij-instructeur die jou het autorijden geleerd heeft, de autodealer waar je jouw auto hebt gekocht, de automonteur die een storing aan jouw auto heeft opgelost, het tankstation waar je altijd met een glimlach wordt geholpen of een automerk waarvoor je al jaren kiest omdat het nu eenmaal je favoriet is.

Aanmelden als genomineerde kon tot en met 2 december 12.00 uur. Alle genomineerden maken kans op een felbegeerde Award in jouw gemeente, provincie en maak je kans op de landelijke titel! Vanaf 1 november 12.00 uur tot en met 13 december 23.59 uur kan er op deze website door het Nederlands publiek gestemd worden op alle genomineerden in 14 categorieën. De verkiezing wordt afgesloten met een geweldig Award Festival voor alle winnaars!
Categorieën Nationale Auto Awards

 • Auto-onderdelen & accessoires
 • Autorijscholen
 • Bandenspecialisten
 • Carwash
 • Merkdealers
 • Schadeherstelbedrijven
 • Tankstations
 • Universeel autobedrijf

In deze categorieën is er aan het einde van de stemronde in iedere gemeente en ook in iedere provincie een winnaar! Bedrijven in de autobranche maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een bedrijf kan natuurlijk ook beide titels winnen. De winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. Uit de 12 provinciewinnaars kiest de vakjury de landelijke winnaar. Die wordt bekend gemaakt op 20 januari 2020 tijdens het Auto Awards Festival.

Categorieën met 2 landelijke titels

 • Automedia
 • Automerk
 • Autopersonality of the year
 • Autoverhuur
 • Leasemaatschappijen
 • Online Auto Marktplaatsen

In deze categorieen zijn er 2 landelijke titels te winnen: De publieksprijs waarvoor dezelfde rekenmethode wordt gehanteerd (zie hierboven). De vakjury beoordeeld de top 3 op basis van de publieksstemmen en kiest daaruit de winnaar van de Vakjuryprijs. Voor de categorie AutoMedia en Autopersonality of the Year geldt dat er wordt gekeken naar het aantal stemmen.  


Gold Awards
Genomineerden die zeer goed worden beoordeeld door de stemmers en een gemiddelde waardering van een 9 of hoger ontvangen, winnen tevens een Gold Award.
 

Promotiemateriaal
Als genomineerde laat je natuurlijk aan iedereen weten dat jullie genomineerd zijn en dat stemmen heel eenvoudig is. Gebruik daarvoor de gratis digitale uitingen. In de transparante banners voeg je makkelijk een eigen afbeelding toe. Zo heb je eenvoudig en snel een persoonlijke banner voor je eigen promotiecampagne. Hieronder zie je een voorbeeld van een banner.

Naar de Formule 1
Als genomineerde met minimaal 30 stemmen maak je naast een Award ook nog eens kans op een hele toffe prijs, namelijk 2 tickets voor de Formule 1 in Barcelona! Deze prijs wordt verloot onder alle genomineerden met minimaal 30 stemmen. 
Stemronde
Vanaf 1 november 12.00 uur tot en met 13 december 23.59 uur kan iedereen via https://www.autoawards.nl/ stemmen op zijn favoriet in alle categorieën. Je mag maximaal 1 keer per categorie een stem uitbrengen. Let op dat je eerst je stem afmaakt en bevestigt voordat je een nieuwe stem uitbrengt in de andere categorie. Stemmer maken ook kans op mooie prijzen: 2 Formule 1 tickets, 2x karten en een dag rijden in een Ferrari.

Auto Award Festival voor alle Award Winnaars
De verkiezing wordt op 20 januari 2020 afgesloten met een feestelijk Award Festival in Studio's Aalsmeer. Tijdens de uitreiking kunnen de winnaars per categorie, per gemeente en per provincie zich laten huldigen! Ook worden hier de landelijke winnaars bekend gemaakt door de vakjury en gehuldigd. Reserveer direct je tickets, nu nog met vroegboekkorting!

Alle Award winnaars gaan met hun gewonnen Award op de foto met autoliefhebber, voormalig Miss Nederland, presentatrice en deelnemer aan Expeditie Robinson 2019... Kim Kötter! Deze foto is natuurlijk goud waard en weer mooi om te delen via jullie eigen social media! Het wordt groot feest, dus kom met jullie hele team! Bekijk hier het volledige programma.

 

Organisatie & Partners

De Nationale Auto Awards wordt georganiseerd door Vote Company (de specialist in verkiezingen met stemtools voor allerlei grote publieksverkieizngen) in samenwerking met AutoRai.nl, United Consumers en Studio’s Aalsmeer.

Vragen?
Bekijk de meest gestelde vragen of neem direct contact op. In onderstaande video geven Niels en Julia tevens informatie over de Nationale Auto Awards.

 

*lt;script*gt;!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '420569005514922'); fbq('track', 'PageView');*lt;/script*gt;*lt;noscript*gt;*lt;img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=420569005514922&ev=PageView&noscript=1" /*gt;*lt;/noscript*gt;
    Partners

    Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company.

    De specialist in het organiseren van verkiezingen.

    Meer info over stemtools en online raadpleging

    Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details